Om vi anbefaler å fryse ribba?

Om vi anbefaler å fryse ribba?

Ja, i disse dager gjør vi absolutt det. Men det er noen ting du skal tenke på:

Fettholdig kjøtt og gjerne da svinekjøtt har kortere holdbarhet i frysa enn for eksempel lammekjøtt. I en hjemme-fryse anbefaler vi 3 måneders holdbarhet på rå fettholdige varer. Ribben skal være passe marmorert, ha en flott farge og lukte friskt.

Så det er ikke noe i veien for å fryse ribba til jul. Men pass på følgende:

  • at den har god kvalitet
  • pakk den godt inn
  • tine den sakte i kjøleskap

Normalt sier vi at en fersk rå kjøttvare har 4 dager holdbarhet.
Dette øker holdbarheten på en kjøttvare:

  • vakuumpakking
  • gasspakking
  • frysing
  • salting
  • koking/steking

Side ribba er med ben gjør dette vakuum- og gasspakking vanskelig. Bena vil som oftest stikker hull på posen. Men er det andre varer du ønsker forlenget holdbarhet på kan vi være behjelpelig med å pakke varen.

Bildet har vi for anledningen lånt av www.matprat.no



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.