Om vi anbefaler å fryse ribba?
Ja, i disse dager gjør vi absolutt det. Men det er noen ting du skal tenke på:
Fettholdig kjøtt og gjerne da svinekjøtt har kortere holdbarhet i frysa enn for eksempel lammekjøtt. I en hjemme-fryse anbefaler vi 3 måneders holdbarhet på rå fettholdige varer. Ribben skal være passe marmorert, ha en flott farge og lukte friskt.
Så det er ikke noe i veien for å fryse ribba til jul. Men pass på følgende:
- at den har god kvalitet
- pakk den godt inn
- tine den sakte i kjøleskap
Normalt sier vi at en fersk rå kjøttvare har 4 dager holdbarhet.
Dette øker holdbarheten på en kjøttvare:
- vakuumpakking
- gasspakking
- frysing
- salting
- koking/steking
Side ribba er med ben gjør dette vakuum- og gasspakking vanskelig. Bena vil som oftest stikker hull på posen. Men er det andre varer du ønsker forlenget holdbarhet på kan vi være behjelpelig med å pakke varen.
Bildet har vi for anledningen lånt av www.matprat.no